Тренер “Роми” Жозе Моурінью був дискваліфікований УЄФА на чотири матчі за конфлікт з англійським арбітром Ентоні Тейлором після фіналу Ліги Європи.

Звинувачення стосується інциденту на автостоянці після гри, коли 60-річний Моурінью нецензурно висловився на адресу Тейлора.

Тейлор затримав португальця в Будапешті, де “Севілья” перемогла “Рому” по пенальті після нічиєї 1:1.

Моурінью був звинувачений у використанні образливої або нецензурної лексики.

Обидва клуби також зіткнулися з кількома звинуваченнями щодо поведінки вболівальників та гравців під час матчу.

Крім того, “Ромі” заборонили продавати квитки своїм вболівальникам на одну європейську гру в наступному сезоні і оштрафували на 55 000 євро (47 300 фунтів стерлінгів) після того, як їх звинуватили в киданні предметів, запалюванні фаєрів і неналежній поведінці своєї команди.

Що зробив Моурінью?

Під час гри 44-річного Тейлора неодноразово викликали на лаву запасних, щоб він вжив заходів, оскільки четвертий арбітр Майкл Олівер намагався втримати контроль над ситуацією.

Тейлор показав жовті картки 13 гравцям, що є найбільшою кількістю вилучень у матчі Ліги Європи, причому сім з них – гравцям “Роми”, що є рекордом для фіналу.

Моурінью розкритикував Тейлора на своїй прес-конференції після матчу, а пізніше його зняли, коли він сварився з англійцем та іншими офіційними особами, коли вони сідали в мікроавтобус на парковці під стадіоном.

Колишній бос “Челсі”, “Манчестер Юнайтед” і “Тоттенхема” неодноразово лаявся і двічі кричав про “ганьбу”, після чого продовжив розмову італійською мовою.

Потім Тейлор і його сім’я були обматюкані розлюченими вболівальниками в аеропорту Будапешта,

за словами посадових осіб аеропорту Будапешта, одну особу було звинувачено в образливій поведінці.

УЄФА “рішуче засудила” “насильницьку поведінку”, спрямовану на Тейлора і його сім’ю в аеропорту, додавши, що “такі дії є неприйнятними і підривають дух чесної гри і поваги, який підтримує УЄФА”.

Суддівський орган PGMOL та Прем’єр-ліга оприлюднили заяви, в яких заявили, що вони “шоковані” жорстоким поводженням з Тейлором та його сім’єю, причому остання додала: “Тейлор та його сім’я не повинні страждати від такого поводження: “Ніхто не повинен страждати від непростимої поведінки, з якою їм довелося зіткнутися”.

Відсторонення Моурінью означає, що він пропустить старт клубу в Лізі Європи в наступному сезоні після шостого місця в Серії А.

© 1994-2023 Parimatch - Найкраща букмекерська компанія онлайн. Цей сайт управляється компанією Suncast Furure N.V. (Рег. номер 122693). Ліцензія на ведення діяльності з організації та провадження букмекерської діяльності від 09.03.2021 р. (рішення КРАІЛ про видачу ліцензії № 84 від 02.03.2021). Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино в мережі Інтернет від 02.03.2021 р. (рішення КРАІЛ про видачу ліцензії № 48 від від 10.02.2021)