Асамоа Гян: найкращий бомбардир Гани завершує кар’єру у футболі

Головна » Асамоа Гян: найкращий бомбардир Гани завершує кар’єру у футболі

Найкращий бомбардир Гани Асамоа Гьян оголосив про завершення кар’єри футболіста.37-річний футболіст не стримував сліз, коли оголошував про своє рішення на сцені разом з колишнім нападником збірної Кот-д’Івуару Дідьє Дрогба в столиці Гани, Аккрі.

“Прийшов час сказати всім. Це дуже, дуже складний момент”, – сказав колишній нападник, який забив 51 гол у 109 матчах за свою країну.

Пізніше Гьян звернувся до соціальних мереж, щоб пояснити, чому він вирішив завершити свою 20-річну кар’єру.”Настав час, – написав він, – повісити футболку і бутси у славу, оскільки я офіційно завершую активну футбольну кар’єру.”

Це важкий етап у кар’єрі кожного футболіста, момент, якого всі футболісти не бажають, але коли природа прокидається, цей голос буде продовжувати лунати у вухах.

Африканський футболіст року ВВС 2010 дебютував на міжнародній арені у 2003 році у віці 17 років, вийшовши на заміну у відбірковому матчі чемпіонату світу проти Сомалі. Свій останній матч за “Чорні зірки” він провів у 2019 році.Він зіграв у семи турнірах Кубка африканських націй, допомігши Гані посісти третє місце у 2008 році та друге місце у 2010 та 2015 роках.Конфедерація африканського футболу назвала його “абсолютною легендою гри” та “одним з найкращих, хто коли-небудь грав у футбол”.

Поради щодо виходу на пенсію від ще однієї африканської легенди

Вибір місця для оголошення про завершення кар’єри був дещо незвичним: Гьян зробив це на банківській конференції.

Перед тим, як оголосити про своє рішення, Гьян звернувся до Дрогба, який вийшов на пенсію у 2018 році, і запитав, як він почувається після відходу з футболу.

“Коли твоя кар’єра добігає кінця, це дуже важко, – відповів колишній гравець збірної Кот-д’Івуару та “Челсі”.

Ти перестаєш прокидатися, щоб піти на тренування, ніхто не чистить твої бутси, ніхто не носить твої сумки, і за тобою немає менеджера, який би сказав: “Давай, ти повинен виступити сьогодні”.

“Якщо ти недостатньо сильний тут [показує на голову], і якщо ти недостатньо розумний, ти підеш на дно”.

Намагаючись стримати сльози, Г’ян перервав розповідь і сказав: “Це відлунювало в моїй голові останні півтора року. Іноді люди запитували мене: “Ви вийшли на пенсію?”. Я все ще вважаю, що маю що запропонувати, але я роздумував над цим і хочу використати цю платформу, щоб сказати всім, що настав час”.

Після деякої паузи аудиторія піднялася і аплодувала стоячи.

Але пост Гяна у Твіттері дав зрозуміти, що він не збирається повністю залишати футбол.

“Я застосую свій досвід і знання у сфері тренерської роботи, футбольного бізнесу та скаутингу”, – написав він.

© 1994-2023 Parimatch - Найкраща букмекерська компанія онлайн. Цей сайт управляється компанією Suncast Furure N.V. (Рег. номер 122693). Ліцензія на ведення діяльності з організації та провадження букмекерської діяльності від 09.03.2021 р. (рішення КРАІЛ про видачу ліцензії № 84 від 02.03.2021). Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино в мережі Інтернет від 02.03.2021 р. (рішення КРАІЛ про видачу ліцензії № 48 від від 10.02.2021)